appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

donderdag 6 juni

De kliniek in Den Dolder moet dicht

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De uit de forensisch-psychiatrische kliniek in Den Dolder ontsnapte Peter M. is volgens zijn familie gevaarlijk als hij zijn medicijnen niet inneemt. Hij dreigde in 2017 nog dat hij het station in Dordrecht op ging blazen. Toch kon hij tijdens enkele uren onbegeleid verlof weglopen uit de kliniek, waar hij in behandeling was voor onder andere schizofrenie en psychoses.  

Ook Michael P., die in 2017 Anne Faber verkrachtte en vermoordde, ontsnapte uit de kliniek in het Utrechtse Den Dolder. Hij kon in relatieve vrijheid bewegen tijdens zijn opname daar, terwijl hij in 2011 veroordeeld was tot 11 jaar cel voor de verkrachting van twee minderjarige meisjes.

Twee inspecties - die voor de Gezondheidszorg en die voor Justitie en Veiligheid - kregen van minister Dekker (Rechtsbescherming) de opdracht voor een onderzoek. Zo bleek dat de kliniek zelf niet wist dat ze zedendelinquenten in huis hadden. Bovendien werkt het personeel onder zeer hoge druk en werden er drugs verhandeld.  

Omwonenden zijn het zat en zijn een petitie begonnen. De maat is vol. ‘We hadden gehoopt dat de minister en de burgemeester er wat aan wilden doen’, zegt initiatiefnemer Franca Vos.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1