appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

dinsdag 4 juni

De gaskraan in Groningen moet sneller dicht

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem
X

Voltooi onderstaande controle om je stem te bevestigen:

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over Groningen. Verantwoordelijk minister Eric Wiebes wil de schadeclaims sneller en ruimhartiger toekennen. Ook de huizen moeten sneller aardbevingsbestendig worden gemaakt. De plannen kunnen op instemming van de Kamer rekenen.

Maar voor de Groningers is het allemaal niet genoeg. Zij willen dat de gaswinning veel sneller wordt teruggeschroefd. Ze staan daar overigens niet alleen in. Vorige week zei het Staatstoezicht op de Mijnen dat het kabinet de gaswinning volgend jaar al moet afbouwen naar 12 miljard kuub, 7 miljard kuub minder dan nu.

De minister lijkt niet zo ver te willen gaan. Wiebes noemt het een ”enorme uitdaging” en bovendien zal hij dan ook snel op zoek moeten gaan naar alternatieven. Onze huizen moeten immers wel worden verwarmd. Voor de Groningers is domweg de maat vol: Hoe minder gaswinning, hoe minder kans op aardbevingen. En daar zijn ook de deskundigen inmiddels wel over eens

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1