appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

dinsdag 5 februari

Ouders moeten van de mobiele telefoon van hun kinderen afblijven

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Spieken op de telefoon van je kind, vijftig procent van de ouders doet dit wel eens. Bij ouders met kinderen van 12 en 13 jaar is dit zelfs zeventig procent.Dat toont een onderzoek aan dat in het kader van Safer Internet Day is uitgevoerd. 

Het leven van kinderen speelt zich steeds meer online af. Waar vroeger een dagboek onder het bed lag, staan de geheimen van kinderen nu vaak achter slot en grendel in hun telefoon. Ouders proberen toch mee te kijken door het checken van social media, maar ook door de privacy instellingen aan te passen of ze volgen elke stap van zoon of dochter met een gps tracker.

Pesten, oplichting, gevaarlijke challenges en seksuele beelden: het zijn allemaal gevaren waar kinderen online aan worden blootgesteld. Is anno 2019 het checken van de telefoon van je kind vergelijkbaar met het stiekem lezen van een dagboek? Of spreekt het voor zich dat vader en moeder over de schouder meekijken?

 Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur! Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1