appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

woensdag 12 september

Een verhoging van de zorgpremie is onrechtvaardig

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De zorgpremies lijken ook dit jaar weer te stijgen. Ook dit jaar maakt het ministerie van Volksgezondheid een raming waarin de basispremies van de zorgverzekeraar omhoog gaan. Dit zou op kunnen lopen tot €10,33 per maand extra premie. Onder andere de stijging van kosten en lonen in de zorg liggen ten grondslag aan deze raming. In november worden de exacte bedragen bekend, verzekeraars kunnen namelijk ook gedeeltelijk reserves inzetten.

Wat vind jij? Is terecht dat deze kosten in de zorgpremie worden verrekend of moeten de zorgverzekeraars en het kabinet dieper in de buidel tasten? 

Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons! 

 

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1