appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

dinsdag 13 februari

Halbe Zijlstra moet aftreden

Vandaag te gast: Wouter de Winther

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken komt steeds meer in het nauw. Hij loog eerst over een ontmoeting met de Russische president Poetin en nu blijkt volgens De Volkskrant ook de inhoud van zijn verhaal niet te kloppen.

De Tweede Kamer eist opheldering in een spoeddebat en in de Russische media verschijnen de eerste commentaren. Zelf is Zijlstra vastbesloten om vanavond alsnog naar Rusland af te reizen voor een ontmoeting met zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov.

Maar hoe geloofwaardig is hij nog? Kan hij nog wel beweren dat de Russische overheid nepnieuws verspreidt over MH17 nu hij zelf als leugenaar te boek staat? Moet een minister van Buitenlandse zaken niet van onbesproken gedrag zijn? Hoe kan deze minister met goed fatsoen onze belangen nog vertegenwoordigen in het buitenland? Of vindt u alle ophef overdreven en moet Zijlstra gewoon naar Rusland gaan?

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1