Cultuur & Media
NOS

Joost Klein treedt op: 'Na alle drama voelde hij zich weer omarmd'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Joost Klein treedt op: 'Na alle drama voelde hij zich weer omarmd'

Voor het eerst sinds het Eurovisie Songfestival stond Joost Klein weer op het podium. Hij trad op bij het Freshtival in Enschede. Verslaggever Vincent van Rijn was erbij.

NOS Radio 1 Journaal 20 mei 2024

Video niet beschikbaar

"Ik denk dat hij wel weer zin heeft in een feestje. Volgens mij staat iedereen ook echt wel achter hem", zegt een festivalganger.

De algemene stemming is wel duidelijk bij het Freshtival. De bezoekers staan massaal achter Joost, ondanks dat er nog weinig feiten bekend zijn over wat er zich nou precies in Malmö heeft afgespeeld tussen hem en de cameravrouw na die tweede halve finale.

"Ik vind het vervelend voor Joost Klein, wat hem was overkomen. Ik vind dat hij gewoon mee had mogen doen", aldus een aanwezige.

'Ik heb gewoon lief'

Rond half negen wordt het zo druk rond het podium van Joost Klein, dat de organisatie dat festivalgedeelte afsluit met hekken. Om precies kwart voor negen start zijn show.

Niet in zijn blauwe pak met enorme schoudervullingen, maar in een wit T-shirt met zwarte pet. Klein komt indirect toch nog eventjes terug op wat er allemaal gebeurd is:

"Bedankt voor het komen. Ik weet dat iedereen verwacht dat ik iets verkeerd ga zeggen, maar ik heb gewoon lief. Ik hou van jullie, voor altijd."

'Joost Klein is terug'

Verder maakt Joost Klein er een uur lang één groot feest van. Zijn Europapa komt een paar keer terug in de show. Na afloop zijn zijn fans dik tevreden. "Dat hij zo'n performance kan geven na wat er gebeurd is, is gewoon machtig", zegt een bezoeker.

"Ik heb het gevoel dat hij ontroerd was doordat iedereen zo aan het schreeuwen was. Ik denk dat hij zich weer even omarmd voelde, na alle drama. Joost zoals we hem kennen is gewoon weer terug."

'Hij is een wereldartiest'

Organisator Eric van Oosterbaan, die hem al ver voor het songfestival boekte, had ook genoten. "Hoe hij met weinig woorden zo veel emotie loskrijgt. De mensen vooraan hadden tranen in de ogen staan. Ik ben bovenal heel trots dat we het op een goede manier hebben kunnen doen."

"Hij kwam binnen in een geblindeerde bus. Hij had zijn eigen kleedkamer. Ik zag hem zelf ook pas toen hij onderweg was naar het podium. Dus hij was helemaal afgeschermd", vertelt Van Oosterbaan.

"Joost Klein is een wereldartiest geworden. Hoelang dat duurt is altijd de vraag, maar op dit moment is hij één van de grootste artiesten van Europa. In ieder geval de meest besproken artiest van Europa."

Ster advertentie
Ster advertentie