appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

dinsdag 2 januari

Het strafbaar stellen van seksuele intimidatie op straat is alleen maar symboolpolitiek

Vandaag te gast: Joost Eerdmans, loco-burgemeester van Rotterdam

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Nasissen, achternalopen of intimideren op straat kan je in Rotterdam vanaf nu geld kosten. Per 1 januari is in Rotterdam intimidatie op straat opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (apv). Hierdoor is het per 1 april mogelijk om boetes uit te schrijven aan plegers van seksuele intimidatie.

Via een speciale app kunnen vrouwen anoniem en met een klik melden dat ze last hebben van pikpraat, zoals de gemeente het zelf noemt. Joost Eerdmans, loco-burgemeester en voorman van Leefbaar Rotterdam is initiatiefnemer. "84 procent van de vrouwen heeft last van seksuele intimidatie. Dat gaat dan niet om nastaren of fluiten, maar om zware intimidatie waar vrouwen zich zó ongemakkelijk bij voelen dat ze plekken mijden."

Is het goed dat Rotterdam op deze manier seksuele intimidatie op straat aan wil pakken of gaat dit in de praktijk niet werken en is het alleen voor de bühne?

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1