appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

donderdag 10 augustus

Als we af willen van dit soort voedselschandalen, moeten we het voedsel op een andere manier gaan produceren.

Vandaag te gast: Tjeerd de Groot (D66)

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Nederland kreeg al in 2016 een tip dat het verboden middel fipronil werd gebruikt in stallen. Omdat de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit geen onderzoek instelde, krijgt de toezichthouder opnieuw de wind van voren van iedereen. Van kippenboeren, en van de politiek, die vóór vanmiddag uitleg wil van de verantwoordelijke bewindslieden.

Maar hangt het schandaal niet samen met de manier waarop de dieren worden gehouden? Hoe kon het gebeuren dat de illegale handelwijze van één bedrijf zoveel bedrijven raakt?

D66-Kamerlid Tjeerd de Groot denkt dat de Nederlandse voedsel-industrie grote veranderingen moet doorvoeren, om onderscheidend te blijven.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1