Sport
NOS

Ajax pakt 35e landstitel, Amsterdamse binnenstad relatief rustig

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax pakt 35e landstitel, Amsterdamse binnenstad relatief rustig

Ajax is kampioen van het seizoen 2020/2021. De 35e landstitel pakten de Amsterdammers met een 4-0 zege op FC Emmen. De Amsterdammers waren nog officieel één punt verwijderd van de titel in de Eredivisie.

Publiek was er niet toegestaan bij de wedstrijd, maar de Ajax-aanhang verzamelde zich buiten de Johan Cruijff ArenA. Harde vuurwerkknallen klonken door tot op het veld.

Update 20.00 uur: Amsterdamse binnenstad rustig

In de Amsterdamse binnenstad is het na het kampioenschap van Ajax relatief rustig gebleven. Na het laatste fluitsignaal in de Johan Cruijff Arena werd op de pleinen en in de straten massaal gejuicht en vuurwerk afgestoken. Inmiddels zijn in het centrum meer agenten dan voetbalfans te zien.

Voor de omgeving van het Leidseplein, traditioneel het middelpunt van kampioensfeesten, geldt een noodverordening. "Het is hier niet druk", zegt NOS-verslaggever Vincent van Rijn. "Af en toe komen er wel groepen supporters voorbij, maar over het algemeen is het rustig. De aanwezige agenten hebben tot nu toe niet hoeven ingrijpen."

Daar nam Ajax vanaf het allereerste moment het overwicht. Eerst miste Dusan Tadic totaal. Daarna was het centrale verdediger Jurrien Timber die met een afstandsschot de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. FC Emmen-doelman Michael Verrips grabbelde naar de bal. Van FC Emmen kwam er enig gevaar. Luka Adžić kwam nog bij een bal, die door de Ajax-verdedigers al was ingeschat als simpele prooi voor Maarten Stekelenburg. Het tikje van Adžić ging naast. De kampioenswedstrijd behelsde in de eerste helft verder nauwelijks hoogtepunten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog drie wedstrijden

Na de pauze kreeg Tadic opnieuw een grote kans. De bal zeilde over de kruising. Het was wachten op het moment dat Ajax de score ging uitbreiden. Dat gebeurde. In minuut 61 scoorde Sébastien Haller zijn negende goal voor Ajax. De Fransman schoot beheerst binnen. Devyne Rensch kopte daarna de 3-0 binnen. En Davy Klaassen gooide de wedstrijd met een harde, zuivere kopbal helemaal in het slot (4-0).

De Amsterdammers kregen een kwartier na het eindsignaal de schaal. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen in de Eredivisie, maar Ajax is met 79 punten niet meer te achterhalen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie