Sport
NOS

Hekkensluiter ADO Den Haag klopt teleurstellend Feyenoord

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hekkensluiter ADO Den Haag klopt teleurstellend Feyenoord

ADO Den Haag heeft verrassend met 3-2 gewonnen van Feyenoord. De Rotterdammers gaven niet thuis op bezoek bij de hekkensluiter. Voor ADO is er na de overwinning nog een sprankje hoop op handhaving in de Eredivisie.

Feyenoord streeft rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal na. Die plaats is weggelegd voor de nummer vier. Feyenoord staat nu vijfde en het verschil met nummer vier Vitesse is opgelopen tot vijf punten. Achter Feyenoord is FC Utrecht de nummer zes met vijf punten minder dan de Rotterdammers. ADO staat nog maar drie punten op nummer zeventien VVV-Venlo.

Robert Bozenik, die de geschorste Steven Berghuis verving voorin, zette Feyenoord al snel op 0-1. De Slowaak kopte raak na een voorzet op maat van Orkun Kökcü. Een beroerde pass van Leroy Fer had de 1-1 tot gevolg. Vicente Besuijen onderschepte de bal, stuurde Jonas Arweiler de diepte in en die scoorde. Marcos Senesi veroorzaakte daarna een strafschop die Abdenasser El Khayati benutte.

Na rust, kort na een gemiste kopkans van Lutsharel Geertruida, tekende El Khayati na een fraaie schijnbeweging ook voor de 3-1. Invaller Nicolai Jørgensen kopte nog raak voor Feyenoord, dat daarna geen kansen meer afdwong. Jens Toornstra, die vandaag de aanvoerdersband droeg, werd er nog met een tweede gele kaart afgestuurd. Volgende week tegen Ajax zijn Toornstra en Berghuis er vanwege een schorsing niet bij.

Ajax kampioen?

Vanmiddag kan Ajax de 35e landstitel pakken. Volg de wedstrijd tegen FC Emmen rechtstreeks in NOS Langs de Lijn op NOS Radio 1. Ook de stelling van Borst van vanmiddag heeft betrekking op Ajax: Ten Hag of geen Ten Hag, Ajax wordt de komende drie jaar toch wel kampioen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie