appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Vollering juicht in Brabantse Pijl, maar finishfoto oordeelt anders

ANP
woensdag 14 april 2021 | EO | NOS | Redactie

Juichend kwam Demi Vollering over de finish in de Brabantse Pijl na een sprint met de Amerikaans Ruth Winder. Ze werd ook al gefeliciteerd door haar ploeggenoten.

Enkele minuten later hoorde Vollering echter dat ze tweede was geworden. Op een finishfoto bleek de Amerikaanse toch iets sneller. 0,4 milliseconde om precies te zijn. "Ik juichte, want ik was er zo zeker van", zegt Vollering in Langs de Lijn En Omstreken.

"Toen ik bij het podium aankwam, werd mij verteld dat ik niet gewonnen had. Toen was ik eerst heel verbaasd, maar toen kreeg ik een foto te zien en daar was op te zien dat het echt een haartje scheelde."

Vollering was met vijf anderen op 22 kilometer van de streep uit het peloton weggesprongen. Ze deed veruit het meeste werk, maar dat werd uiteindelijk niet beloond.

Demi Vollering met 0,4 milliseconde geklopt

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1