Sport
NOS

Vitesse verspeelt wederom punten

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Vitesse verspeelt wederom punten

FC Twente heeft op bezoek bij een pover Vitesse met 0-2 gewonnen. Vitesse verspeelt voor de vierde wedstrijd op rij punten.

Twente kreeg gaandeweg aardig greep op de thuisploeg en kwam ook tot een paar gevaarlijke aanvallen. Uit een daarvan schoof Queensy Menig op aangeven van Luciano Narsingh de bal langs Remko Pasveer (0-1). De Arnhemmers kwamen niet verder dan een link schot van Patrick Vroegh.

Maximilian Wittek voorkwam na rust de 0-2 door een kopbal van Narsingh net uit het doel te werken. De ploeg van Thomas Letsch drong aan, maar speelde daarbij zo matig dat Twente niet van de leg raakte. Een volley van Oussama Darfalou die over ging was het enige wapenfeit in de slotfase van Vitesse. Op het eind kreeg Vitesse nog de deksel op de neus, toen Gijs Smal zich aan de aandacht van de Arnhemse verdedigers onttrok. Eli Dasa gleed de bal met een sliding het eigen doel in (0-2).

Twente klimt dankzij de zege naar de zevende plaats. Vitesse staat vierde met een punt minder dan AZ en een punt meer dan Feyenoord.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie