Feyenoord een stuk doeltreffender dan PSV: 3-1

2. Feyenoord een stuk doeltreffender dan PSV: 3-1

Feyenoord heeft in De Kuip een tik uitgedeeld aan PSV. Een dodelijk effectief Feyenoord, vooral in de eerste helft, maakte het de Eindhovenaren het leven zuur (3-1).

De ploeg van Dick Advocaat kreeg in de eerste helft vier mogelijkheden, waarvan er drie in gingen. Bryan Linssen, die de voorkeur kreeg in de spits, schoot de thuisploeg in opperbeste staat. Een op een met de in roze geklede Yvon Mvogo wist hij het net te vinden. Op karakteristieke wijze verdubbelde Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis de voorsprong. Berghuis kwam naar binnen en schoot, terwijl Mvogo misschien een voorzet verwachtte. De PSV-doelman was te laat bij de inzet die via de paal prachtig binnen viel.

Niet alleen Mvogo, maar heel PSV was iedere keer net te laat. De Feyenoord-spelers kregen zo veel vrijheid dat het zelfs vanaf eigen helft een aanval mocht opzetten. De steekbal van Tyrell Malacia vond Linssen. Mvogo was opnieuw kansloos. De grootste kans voor rust bij PSV was voor Eran Zahavi. Hij wilde de bal in een keer voorbij Nick Marsman leggen, maar dat lukte niet.

Na de thee drong PSV aan. Met lopend voetbal kwamen er geen kansen, maar wel uit hoekschoppen. Zo kopte Olivier Boscagli via de vingers van Marsman over. Een vrije trap bracht PSV via Ibrahim Sangaré terug tot 3-1. Rotterdamse aanvallen bleven nu vrijwel uit en achterin was het alle hens aan dek. Zo voorkwam Marcos Senesi met de knie een 'zekere' treffer van Donyell Malen, die bij een volgende kans op Marsman stuitte.

PSV bleef sterker, maar drukte niet door en Feyenoord kreeg weer wat lucht. In de slotfase ebde het vertrouwen bij PSV weg. Het venijn was verdwenen en in de slotminuten kwam het meeste gevaar nog van Feyenoord.

Super Sunday

Ajax is nu al de winnaar van het weekend, terwijl het zelf nog in actie komt om 16.45 tegen AZ. Ook het vervolg van Super Sunday is te beluisteren in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. Tegelijkertijd stonden de nummer zeventien en achttien tegenover elkaar. Willem II tegen FC Emmen werd 2-0 dankzij goals van Ché Nunnely en Kwasi Wriedt. De eerste zege dus voor de nieuwe coach Željko Petrović, die deze week vertrok als assistent-trainer van Feyenoord. Eerder vandaag eindigde FC Twente-sc Heerenveen in 0-0.