Sport

Volg de 'Super Sunday' in de Eredivisie live op NPO Radio 1

foto: ANP Sportfoto: ANP Sport
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de 'Super Sunday' in de Eredivisie live op NPO Radio 1

Er komt vandaag een knallend einde aan de 'Super January'-maand in de Eredivisie. Op deze 'Super Sunday' staan om 15.30 uur eerst Feyenoord en PSV tegenover elkaar, en om 16.45 uur wordt er afgesloten met de kraker tussen AZ en Ajax. Je volgt deze en alle andere Eredivisiewedstrijden live op NPO Radio 1.

Het is onrustig bij Feyenoord. Na de verloren wedstrijden thuis tegen AZ en uit bij Heerenveen uitte coach Dick Advocaat scherpe kritiek op zijn spelersgroep. Tegenover de NOS kraakte Advocaat het tactisch onvermogen van zijn ploeg om met de veranderde opstelling van Heerenveen om te gaan. In aanloop naar de topper tegen PSV liet de spelersgroep vervolgens weten niet blij te zijn met deze kritiek.

Na een gesprek met aanvoerder Steven Berghuis en technisch directeur Frank Arnesen lijkt de lucht nu geklaard. Wel moet Advocaat het tegen PSV zonder zijn assistent Zeljko Petrovic doen. Petrovic vertrekt naar Willem II om daar als hoofdtrainer aan de slag te gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

PSV-trainer Roger Schmidt kan in de kraker tegen Feyenoord geen beroep doen op Noni Madueke, Mario Gรถtze en Cody Gakpo. Wel hopen de Eindhovenaren in de Kuip te kunnen beschikken over Denzel Dumfries, Mohammed Ihataren, Mauro Jรบnior en Ryan Thomas.

Ajax kijkt terug op goede week

Door naar Amsterdam dan. Ajax mag tevreden terugkijken op een geslaagde week. Waar Vitesse, AZ en Feyenoord alle drie niet wisten te winnen, deden de Amsterdammers dat wel, ware het moeizaam. Na een stroeve wedstrijd waren het โ€˜super subsโ€™ Bryan Brobbey en Dusan Tadic die in de laatste fase van de wedstrijd het verschil maakten. Hiermee vergrootten de Amsterdammers de voorsprong op de achtervolgers.

Of coach Erik ten Hag kan beschikken over Nico Tagliafico is onduidelijk. De Argentijnse verdediger kwam in de wedstrijd tegen Willem II in botsing en moest een tijd later met een flinke bult onder zijn oog het veld verlaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

AZ zal vandaag moeten winnen van Ajax om mee te blijven doen in de titelrace. De achterstand op koploper Ajax bedraagt momenteel tien punten. In de topper tegen Ajax kan trainer Pascal Jansen niet beschikken over de lang geblesseerde Jonas Svensson en Dani de Wit.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie