Sport
NOS

Dalmau bezorgt FC Utrecht punt tegen AZ

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Dalmau bezorgt FC Utrecht punt tegen AZ

Het inhaalduel FC Utrecht-AZ kent geen winnaar. Door een late treffer van invaller Adrián Dalmau werd het 2-2 in de Galgenwaard.

De laatste wedstrijd van het jaar was een inhaalduel van een wedstrijd die eigenlijk komt uit speelronde 1. De wedstrijd werd verplaatst om de Alkmaarders meer lucht te geven in aanloop naar de voorrondes van de Champions League eerder dit seizoen.

FC Utrecht moest het doen zonder Mimoun Mahi en bij AZ haakte oud-speler van Utrecht Timo Letschert af. De wedstrijd kwam moeizaam op gang, met enkele kleine kansen aan beide kanten. Na een half uur kwam Utrecht op 1-0. Verdediger Pantelis Hatzidiakos ging onder de bal door, Eljero Elia ontsnapte aan buitenspel en rondde koel af.

Utrechts slotoffensief

Een handsbal van Simon Gustafsson bracht AZ terug in de wedstrijd. Vanaf elf meter schoot Teun Koopmeiners via de benen van doelman Eric Oelschlägel raak (1-1). Calvin Stengs kantelde de wedstrijd met een prima schot na een mooie kapbeweging. In de slotfase kreeg FC Utrecht kans op kans. Dalmau kreeg loon naar werken. Na twee gemiste kansen, was het uiteindelijk toch raak (2-2).

Alle teams in de Eredivisie hebben er nu veertien wedstrijden op zitten. AZ is terug te vinden op plaats vijf. FC Utrecht staat tiende. Data-analist Jan Bavinck blikte in NOS Langs de Lijn terug op de afgelopen Eredivisiemaanden.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie