Sport

Volg het Eredivisieweekend live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg het Eredivisieweekend live op NPO Radio 1

Na een week vol bekervoetbal staat dit weekend de dertiende speelronde van de Eredivisie op het programma. Vanavond om 20.00 uur starten PEC Zwolle en FC Emmen in het Zwolse MAC³PARK stadion. Je volgt deze en alle andere wedstrijden deze Eredivisiespeelronde live bij NPO Radio 1.

Emmen zal punten moeten pakken in de competitie. De ploeg van Dick Lukkien heeft dit seizoen nog geen enkele overwinning geboekt op het hoogste Nederlandse podium. Wel kunnen de Emmenaren hoop putten uit de bekeroverwinning op FC Groningen.

Tegenstander PEC daarentegen ging in hun bekerwedstrijd verrassend onderuit tegen Eerste Divisionist Excelsior, de Zwollenaren verloren de wedstrijd met 2-0. Wellicht kunnen de Emmenaren de goede lijn vanavond voortzetten en daarmee de eerste Eredivisie-overwinning op hun naam schrijven.

Alle Eredivisiewedstrijden op een rij

Vrijdag 18 december:
20:00 PEC - Emmen

Zaterdag 19 december:
16:30 Sparta - Groningen
18:45 VVV - FC Twente
20:00 RKC - PSV
21:00 Utrecht - Fortuna

Zondag 20 december:
12:15 Vitesse - Feyenoord
14:30 ADO - Ajax
14:30 Heerenveen - Heracles
16:45 AZ - Willem II

Zondag om 12.15 uur staat de kraker Vitesse – Feyenoord op het programma. De Rotterdammers beginnen met een flink gehavende selectie aan de topper tegen Vitesse. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Steven Berghuis zondag fit genoeg is om te spelen. João Teixeira is er door een gebroken kuitbeen niet bij. Kökçu heeft last van zijn enkel en is er in Arnhem ook niet bij. Een flinke aderlating voor coach Dick Advocaat.

Vitesse zal in het duel tegen de Rotterdammers de goede lijn dat het in het begin van het seizoen kende weer terug moeten zien te vinden. De afgelopen wedstrijden werd er uit verloren van PEC Zwolle en thuis gelijkgespeeld tegen SC Heerenveen. In de beker werd wél gewonnen, in Tilburg werd Willem II met 0-2 verslagen. Of dat tegen Feyenoord ook gaat gebeuren blijft de vraag, de Rotterdammers zijn dit seizoen nog steeds ongeslagen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eveneens op zondag gaat Ajax op bezoek bij ADO Den Haag. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in het CARS Jeans stadion. De Amsterdammers kenden afgelopen woensdag tegen FC Utrecht een zinderende avond in de KNVB Beker.

De Ajacieden kwamen op achterstand, wisten weer langszij te komen, maar in de 70e minuut leek het toch weer de verkeerde kant op te gaan voor de ploeg van Erik ten Hag: Moussa Syla schoot de 3-4 binnen. Na de 4-4 van Labyad in de 81e minuut leek de wedstrijd richting een verlenging te gaan, ware het niet dat Dusan Tadic in de 89e minuut met een geweldige knal de 5-4 tussen de palen schoot en daarmee de achtste finale veilig stelde.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie