appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Diego Maradona al begraven

EPA
vrijdag 27 november 2020 | NOS | Redactie

In Argentinië is Diego Armando Maradona begraven. In het bijzijn van een klein gezelschap van familieleden en vrienden werd de voetballegende ter aarde besteld op een begraafplaats in de plaats Bella Vista, zo'n 30 kilometer buiten Buenos Aires. Ook zijn ouders liggen daar.

Eerder op de dag namen tienduizenden fans in Buenos Aires afscheid van Maradona. Ook onderweg naar de begraafplaats stonden duizenden fans langs de weg om hem een laatste groet te brengen. Correspondent Marc Bessems vertelde hoe de dag eraan toeging in het NOS Radio 1 Journaal:

Presidentiële paleis

De 60-jarige Maradona overleed gisteren aan een hartinfarct en lag opgebaard in het werkpaleis van de Argentijnse president, het Casa Rosada. Over zijn kist lag een Argentijnse vlag en een voetbalshirt met zijn rugnummer 10 gedrapeerd.

Grote mensenmassa's verzamelden zich bij het paleis. Vanwege de drukte konden mensen maar kort bij de kist kijken. Ook president Fernández nam afscheid.

Chaos bij wake

De wake zou tot 16.00 uur lokale tijd (20.00 uur Nederlandse tijd) duren, waarna de rouwstoet zou vertrekken. Toen de politie de weg bij het paleis probeerde vrij te maken en fans sommeerde aan de kant te gaan, ontstonden opstootjes. Fans waren boos dat zij niet meer bij de kist mochten kijken.

Aanwezigen gooiden met stenen naar agenten, die op hun beurt rubberkogels afvuurden. Daarop werd besloten de wake langer door te laten gaan.

Toen de kist het paleis uiteindelijk verliet, werd massaal geklapt en gezongen voor de overleden voetballegende.

Begrafenis Maradona

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1