Sport
NOS

Ajax wint met vette cijfers, maar duel eindigt in blessuregolf

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax wint met vette cijfers, maar duel eindigt in blessuregolf

Ajax heeft een ruime zege geboekt op Heracles Almelo. De Amsterdammers waren in eigen huis met 5-0 te sterk voor de gasten. Zorgwekkender was het uitvallen van drie basisspelers met een blessure: Davy Klaassen, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad.

Heracles was naar de Arena gekomen in de wetenschap dat er al veertien wedstrijden niet buitenshuis was gewonnen in de competitie. Om die weinig florissante reeks te doorbreken had trainer Frank Wormuth zijn ploeg de opdracht gegeven zich niet in te graven en goed druk op de tegenstander te zetten. Al vrij snel scoorde Ajax via Lassina Traoré. Ook de 2-0 van Neres kwam door een toevalligheid tot stand na een half afgeslagen hoekschop, maar zijn uithaal met links van buiten het strafschopgebied was dat bepaald niet.

Davy Klaassen stond toen al niet meer binnen de lijnen. De recentelijk in het Nederlands elftal teruggekeerde middenvelder kon halverwege de eerste helft niet verder na een tik van Rai Vloet. Dezelfde speler was ook verantwoordelijk voor een blessure bij Noussair Mazraoui. Dusan Tadic vond ondertussen met een strak schot de korte hoek: 3-0. Een klein kwartier na de pauze was Heracles-doelman Michael Brouwer kansloos toen Perr Schuurs na slecht uitverdedigen aan Heracles-zijde de vrijstaande Tadic aanspeelde: 4-0.

Terwijl Ajax-coach Erik ten Hag de comfortabele voorsprong benutte om zijn steunpilaren Tadic en Daley Blind rust te gunnen, moest zijn collega Frank Wormuth toezien hoe aanvoerder Robin Pröpper een ogenschijnlijk zware knieblessure opliep en in tranen het veld verliet. Daarmee was het leed aan Heracles-zijde nog niet voorbij. Er was al vijf keer gewisseld toen een kwartier voor tijd ook Silvester van der Water geblesseerd uitviel. Ajax kreeg even later hetzelfde probleem toen Labyad, nadat hij de laatste goal van de wedstrijd had gemaakt met een blessure naar de kant moest.

Ajax speelt woensdag een cruciaal duel in de Champions League tegen Midtjylland. De vraag is nu welke spelers daar beschikbaar zijn.

Andere wedstrijden op NPO Radio 1

Later deze middag staan de volgende Eredivisie-wedstrijden op het programma: Fortuna Sittard-Feyenoord en Sparta Rotterdam-ADO Den Haag (14.30 uur), FC Twente-PSV en RKC Waalwijk-sc Heerenveen (16.45 uur). Vanavond om 20.00 uur is er ook nog AZ-FC Emmen. Alle duels zijn live te volgen via NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie