appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Voetbalster Sherida Spitse wil weer 100% gelukkig zijn in Nederland

AJAX
vrijdag 20 november 2020 | NOS | Redactie

Sherida Spitse speelt sinds 2018 voor het Noorse Vålerenga maar als ze in haar huis in Noorwegen uit het raam kijkt voelt ze zich steeds minder vaak echt gelukkig. Het is begin dit jaar voor haar de reden om de knoop door te hakken: ze wil terug naar Nederland. Vrijdag werd duidelijk dat ze vanaf 1 januari weer in de eredivisie speelt, bij Ajax.

"Het voelde gewoon niet meer honderd procent goed hier in Noorwegen", zegt ze in Langs de Lijn en Omstreken. "Mijn vriendin Jolien en ik hebben het er vaker over gehad. Wie er het eerst begon over een terugkeer naar Nederland? Ik."

Spitse brengt in ieder geval een goede vrije trap en een hoop ervaring mee naar Ajax, maar hoe haar rol er precies uit gaat zien weet ze nog niet. "Ik heb alleen nog kort met de trainer, Danny Schenkel, gesproken. Een uitgebreid gesprek gaat er zeker nog komen, eerst hier maar eens alles netjes afmaken."

Sherida Spitse keert terug naar de Eredivisie Vrouwen

Toekomstig bondscoach

De 180-voudig international tekent bij Ajax een contract tot en met de zomer van 2021. Ze denkt er echter nog niet aan om daarna te stoppen en met een carrière na het voetbal is ze dan ook nog niet bezig. Dat ze wordt genoemd vindt ze wel een eer: "Dat is heel mooi, ik ben ook al bezig met het halen van mijn trainersdiploma's, maar ik ga eerst nog een paar jaar lekker voetballen!"

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1