Sport
EONOS

Supporters als proefkonijn: 'Wat denkt mijn werkgever?'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Supporters als proefkonijn: 'Wat denkt mijn werkgever?'

NEC en Almere City mogen - als de coronacijfers de goede kant op gaan - begin volgend jaar gaan testen. 1500 Supporters worden dan in drie bubbels binnen gelaten en die mogen dan binnen de anderhalve meter bij elkaar gaan zitten. Maar zitten supporters daar wel op te wachten?

Jeroen Rengers - van de supportersvereniging van NEC - was blij toen hij over de proef hoorde. "Ja, leuk! Ook om dat er wordt gekeken naar de ruimte binnen de anderhalve meter."

Maar iets later kwamen ook de twijfels. "Wat vindt mijn werkgever er eigenlijk van als ik ineens ziek word, dan ben je wel onderdeel van experiment."

Bij NEC zijn er al supporters die zich meteen wilde aanmelden en Rengers denkt dat er genoeg supporters bereid zijn om mee te doen. "Je bent een proefkonijn, maar voor veel supporters gaat die clubliefde wel zo ver, dat je daar wel aan meedoet."

Het experiment kreeg vrijdag toestemming van staatssecretaris Mona Keijzer. De supporters worden meermaals, vooraf en achteraf getest.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie