appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Bouwmeester heeft alle zeiltitels op zak: 'Winnen went nooit'

topzeilen
dinsdag 13 oktober 2020 | NOS | NOS Sport

Marit Bouwmeester heeft de Europese titel veroverd in de Laser Radial. De 32-jarige Friezin leek aan het begin van de slotdag nog kansloos voor het goud, maar dankzij twee ijzersterke races werd ze alsnog Europees kampioen.

"Heel eerlijk, vanochtend had ik niet het idee dat ik nog kon winnen", zegt een eerlijke Bouwmeester in Langs de Lijn En Omstreken. "De Deense stond behoorlijk ver voor. Dus ik dacht ik ga gewoon m'n best doen en alles geven, en dan zien we het wel."


Bouwmeester heeft nu alle grote titels op zak. Ze was al regerend Olympisch en wereldkampioen, en nu dus ook de beste van Europa. "Winnen went nooit, maar de titel die echt telt is die van volgend jaar op de Olympische Spelen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1