Sport
EONOS

Oud-windsurfer en WK-toernooidirecteur Van Rijsselberghe: 'In Canada ben ik een house dad'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oud-windsurfer en WK-toernooidirecteur Van Rijsselberghe: 'In Canada ben ik een house dad'

Oud-windsurfer Dorian van Rijsselberghe is te gast bij Langs de Lijn en Omstreken, en vertelt over zijn leven na zijn topsportcarrière en over het WK Zeilen in Den Haag.

Oud-windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft een behoorlijke prijzenkast – met onder andere twee Olympische titels – maar loopt daar niet graag mee te koop. “Het is nog steeds de Dorian die ik ben, maar dat is niet de Dorian waar ik mij mee moet identificeren naar buiten toe.”

Tegenwoordig woont de geboren Texelaar met zijn gezin in Canada. Daar staat hij niet bekend als de windsurfer, maar wel als “house dad”, en daar kiest Van Rijsselberghe bewust voor. “Nederland is zo’n klein land. Dan kennen mensen veel sneller iemand die naar de Olympische Spelen is geweest. De graad daarvan is klein. In Canada ligt dat veel verder bij elkaar vandaan. Mensen zijn dan sneller aangeslagen.”

Momenteel is Van Rijsselberghe in Nederland voor het WK Zeilen in Den Haag, waar hij toernooidirecteur is. Daar is hij trots op. “Het is een héél groot zeilevenement. Het is een WK. En niet zomaar een WK, want alle Olympische klassen varen daar, tegelijk.”

Ster advertentie
Ster advertentie