appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Sportforum: 'Puur qua tennis overtreft niemand Federer'

ProShots
maandag 12 oktober 2020 | NOS | NOS Sport

Rafael Nadal maakte zondag indruk in Parijs, waar de Spanjaard voor de dertiende keer Roland Garros op z'n naam schreef. Daarmee komt Nadal op gelijke hoogte met hoogte met Roger Federer, beiden hebben twintig Grand Slams gewonnen. In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken antwoord op de vraag: wie is nou de beste tennisser aller tijden.

Nadal pakte op Roland Garros z'n dertiende titel op Roland Garros

Oud-tennisser John van Lottum was onder indruk van Nadal. "Het was net een muur. Djokovic kwam er gewoon niet doorheen." Maar toch kiest hij voor Federer als beste aller tijden. "Puur qua tennis, gogme overtreft niemand Federer." Jeroen Stekelenburg is het daarmee eens, en trekt het breder. "Federer overstijgt echt de sport."

Moeizaam Oranje

Ook aandacht voor het Nederlands elftal, dat onder de nieuwe bondscoach Frank de Boer gelijkspeelde tegen Bosnië en Herzegovina. Jeroen Stekelenburg, Oranje-watcher van de NOS, oordeelt hard. "Het was niet om aan te zien. Er was echt niet doorheen te komen."

John van Lottum is het daarmee eens. "Alsof het een vriendschappelijke wedstrijd was. De absolute wil om te winnen ontbrak. Die zal er ongetwijfeld zijn, maar het straalde er in ieder geval niet van af."

Nederland speelde in Bosnië en Herzegovina met 0-0 gelijk

Beluister het complete sportforum - met ook aandacht voor het wielrennen, schaatsen en corona - in jouw favoriete podcast-app.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1