appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Bureau Sport: 'Frans Derks voorbeeld voor alle scheidsrechters'

Bureau Sport
vrijdag 2 oktober 2020 | BNNVARA | Bureau Sport

Frank Evenblij en superdeluxe invalpresentator annex scheidsrechter Bas Nijhuis nemen het laatste nieuws uit de voetbalwereld door.

Afgelopen week overleed de legendarische arbiter Frans Derks en Nijhuis bewaart warme herinneringen aan hem: " Wat een markante man. Een voorbeeld voor alle scheidsrechters."

"En wat er nog allemaal kon in die tijd. Als een speler een bal wegtrapte, gaf hij geen geel, maar zei hij: ga die bal zelf maar halen."

Een groot gemis

Bibiana Steinhaus, misschien wel de beste vrouwelijke scheidsrechter ter wereld, stopt er onverwachts mee. Een groot gemis volgens Nijhuis.

"Ze is echt een persoonlijkheid. We hebben veel bijeenkomsten met haar gedaan bij de UEFA. Ze is ook echt een leuke en aardige meid."

Uiteraard komen de wedstrijden VVV-ADO, die Nijhuis fluit, en het topduel van Franks favoriete club Willem II met Feyenoord ook nog voorbij.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1