Sport
EONOS

Bayern München bereikt Champions League-finale na zege op Lyon

foto: Getty Imagesfoto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Bayern München bereikt Champions League-finale na zege op Lyon

Bayern München heeft zich verzekerend van een plaats in de finale van de Champions League. In een leeg stadion in Lissabon werd Olympique Lyonnais met 3-0 verslagen.

Lyon begon sterk aan de wedstrijd en creëerde meerdere kansen, maar het was Bayern dat op voorsprong kwam. Aanvaller Serge Gnabry kwam naar binnen en schoot met zijn linkerbeen hard binnen.

Luister hier naar het commentaar bij de 1-0 van Serge Gnabry.

Diezelfde Gnabry verdubbelde de score na ruim een half uur spelen. Een voorzet vanaf de linkerkant van het veld werd in eerste instantie gemist door spits Robert Lewandowski, maar Gnabry was er als de kippen bij om de 2-0 tegen de touwen te schieten.

Luister hier naar het commentaar bij de 2-0 van Serge Gnabry.

Lewandowski pikt doelpunt mee

Vlak voor het einde van de wedstrijd pikte ook Lewandowski nog een doelpunt mee. Hij kopte raak uit een corner van Joshua Kimmich.

Dinsdag plaatste Paris Saint-Germain zich al voor het slotstuk van het miljoenenbal. De finale wordt zondag gespeeld en is live te volgen in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie