appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

Ireen Wüst: knallend van record naar record verovert ze harten schaatsfans

ANP / NOS JOËLLE ANGEL
vrijdag 7 augustus 2020 | NOS | Redactie

Schaatsster Ireen Wüst mag zich met vijf gouden, vijf zilveren en één bronzen medaille onbetwist de succesvolste Nederlandse olympiër noemen, maar verzadigd is ze zeker nog niet. In 2022 wil ze er nog wel een schepje bovenop doen en nóg een keer goud halen. Dat fanatisme zat er bij de Brabantse al van jongs af aan in.

In de verkiezing van de beste Nederlandse olympiër aller tijden is Wüst met haar - tot dusver - elf plakken op de derde plek geëindigd.

Annette Gerritsen: 'had Ireen op 1 verwacht'

Na de Spelen in Zuid-Korea dacht Wüst dat ze haar laatste olympische race had gereden, maar in de daaropvolgende zomer kwam ze alweer op dat besluit terug. "Ik ontdekte weer hoeveel ik geniet van het schaatsen, van het afzien, van de fietsritjes door Friesland, van het krachttrainen."

En er is nog altijd een record waar ze op kan jagen: dat van meeste gouden medailles. Ze staat met vijf keer goud op gelijke hoogte met de Duitse Claudia Pechstein en de Amerikaanse Bonnie Blair.

Annette Gerritsen over schaatsvriendin Ireen Wüst

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1