appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
STER Advertentie

'Voetbalwedstrijd op zondagavond is wisselgeld voor Fox voor coronacrisis'

Pixabay
maandag 22 juni 2020 | AVROTROS | Radio EenVandaag Twitter

Clubs, sponsoren en televisiezenders zijn blij, maar voetbalsupporters vinden het niks: vanaf volgend seizoen wordt er op zondagavond gevoetbald in de eredivisie. Het gaat toch gebeuren en sportmarketeer Chris Woerts snapt heel goed waarom, legt hij uit in EenVandaag.

Sportmarketeer Chris Woerts over voetbalwedstrijden op de zondagavond

Voetbalsupporters zien eredivisiewedstrijden om 20.00 uur op zondagavond niet zitten. Dat blijkt uit een enquête onder 8000 fans van Supporterscollectief Nederland. 80 procent van de ondervraagden vindt het een slecht idee.

Commerciële oplossing

Maar oud-commercieel directeur van Feyenoord en de Eredivisie Chris Woerts snapt niet dat supporters tegensputteren. "Het is een hele conservatieve wereld. Het is ook een beetje wisselgeld omdat Fox ondanks de coronacrisis wel door heeft betaald."

"Het is misschien ook maar een of twee keer per seizoen dat je club op zondagavond speelt. Het zijn gewoontedieren en het is gewoon gewenning. Ik denk dat iedereen er na een seizoen wel aan is gewend. Het is een klein probleem met een grote oplossing voor een commercieel probleem", zegt Woerts.

Het verkeerde keelgat

Supporters geven aan dat de wedstrijd op zondagavond totaal niet handig is. Ze moeten bijvoorbeeld de kinderen naar bed brengen en kunnen dan geen tv kijken, of hebben al helemaal geen zin om zo laat naar het stadion te gaan.

"Zondagavond, met de volgende dag weer vroeg op is gewoon niet ideaal", zegt Matthijs Keuning, voorzitter van Supporterscollectief Nederland. "Eerst werd er bijvoorbeeld ook helemaal niet gevoetbald op zondagochtend, maar dat is er ook al bijgekomen, die wedstrijd om 12.15 uur. Het is de zoveelste keer dat er weer een nieuwe tijd bij komt en dat schiet in het verkeerde keelgat."

Kwestie van wennen

Voor adverteerders is de spreiding van de wedstrijden naar zondagavond een goede uitkomst, want zo kunnen mensen naar meer wedstrijden kijken, omdat er minder tegelijkertijd worden uitgezonden.

Volgens Woerts is het gewoon een kwestie van wennen. "In Engeland wordt bijvoorbeeld zelfs op maandagavond gespeeld en daar hoor je ook geen wanklanken. Stadions zitten daar ook vol. Het is dus gewoon op zondagavond of Boer Zoekt Vrouw, of voetbal kijken."

Sportmarketeer Chris Woerts over voetbalwedstrijden op de zondagavond

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 16 en 17 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nlFacebook of op Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1