appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Herstart Russisch voetbal is een 'grof schandaal'

Pro Shots
zondag 21 juni 2020 | NOS | Roy van den Busken Twitter

In Rusland is de voetbalcompetitie ook weer hervat. Maar niet zonder slag of stoot. Naar verluidt zijn er drie teams met coronagevallen in de selectie. En in het land neemt het aantal coronapati├źnten juist toe in plaats van af. 

Derk Sauer van de Moscow Times vreest dat door voetballen in de Russische competitie op deze manier onhoudbaar is. "Het is superg├¬nant als het afgebroken moet worden", zegt de journalist in NOS Langs de Lijn.

Voetbal opgestart: Rusland

Bij Rostov waren zes spelers besmet. Zij moesten in quarantaine. Om de wedstrijd toch door te laten gaan, werd een compleet jeugdelftal uit de kast getrokken. Sotsji won historisch met 10-1. "Het is een gigantisch schandaal geworden deze hervatting", aldus Sauer.

In de uitzending spraken presentatoren Henry Schut en Hugo Borst ook over de hervatting in Spanje en Engeland.

Voetbal opgestart: Engeland

Voetbal opgestart: Spanje

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1