appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Op deze dag in 1990: De allereerste prijs van Dick Advocaat

ANP
woensdag 8 april 2020 | NOS | NOS Sport

Dertig jaar geleden pakte Dick Advocaat zijn allereerste prijs, de titel in de Eerste Divisie met SVV uit Schiedam. SVV-speler Keje Molenaar blikt in Langs de Lijn En Omstreken terug op dat moment.

Toeterende auto's en Zuid-Europese taferelen, het kampioenschap van SVV uit Schiedam in de Eerste Divisie op 8 april 1990 ging niet stilletjes voorbij. Volendammer Keje Molenaar herinnert het zich nog goed. "

Molenaar speelde voor zijn tijd in Schiedam onder andere voor FC Volendam, Ajax en Feyenoord. Aan het einde van zijn studie wilde hij toch nog even door, het werd nog twee jaar voetballen bij SVV. "Ik wist ook dat Dick Advocaat zou komen als coach (bij SVV, red.). Dus dat was wel een trekpleister", zegt Molenaar.

Veel had de toen 30-jarige Molenaar echter niet onder Advocaat gespeeld, twee vervelende blessures zorgde voor het einde van zijn carrière. Waar Advocaat zijn eerste prijs pakte, was het voor Molenaar de allerlaatste.

Beluister hieronder de reportage van verslaggever Ragnar Niemeijer en het gesprek met Keje Molenaar over dat historische moment.

Op deze dag in 1990 met Keje Molenaar

Advocaat was toen al assistent van Oranje geweest, maar spelers keken nog niet echt tegen hem op. "Hij had natuurlijk nog niet echt iets neergezet, maar we konden wel al zien dat we te maken hadden met een topcoach in spe", aldus Molenaar. "Of je nu 100 of 500 eredivisiewedstrijden had gespeeld, bij Advocaat was iedereen gelijk."

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1