appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

Eredivisie en eerste divisie liggen sowieso stil tot 1 juni

ANP
dinsdag 31 maart 2020 | NOS | NOS Sport

De eredivisie en eerste divisie liggen stil tot 1 juni. Dat heeft premier Mark Rutte gezegd tijdens de persconferentie over de verlenging van de maatregelen wegens het coronavirus.

Woordvoerder KNVB over het voetbal dat tot sowieso tot 1 juni stilligt

Volgens Rutte valt het betaald voetbal tot de vergunningsplichtige evenementen, waardoor een herstart voor juni niet mogelijk is. Ook niet zonder publiek.

De KNVB hield vorige week nog vast aan de gecommuniceerde datum van 6 april, maar Rutte heeft nu duidelijkheid gegeven.

De sluiting van sportclubs is door het kabinet verlengd tot en met dinsdag 28 april. De competities in het amateurvoetbal zijn definitief stopgezet.

Eredivisie

Woensdag wordt er door de KNVB waarschijnlijk meer duidelijkheid gegeven over een eventuele hervatting van de eredivisie, die nog acht speelrondes telt.

NEC-directeur Van Schaik over gevolgen voor de clubs

De UEFA vergadert morgen met alle aangesloten bonden, dus ook de KNVB, over het vervolg van de nationale en Europese competities en de situatie rond tot eind juni lopende spelerscontracten.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1