Sport
NOS

Bekerfinalist FC Utrecht laat Sparta Rotterdam kansloos

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bekerfinalist FC Utrecht laat Sparta Rotterdam kansloos

FC Utrecht heeft tegenstander Sparta Rotterdam met een ruime uitslag van 5-1 over de knie gelegd. De bekerfinalist walste aan de hand van Bart Ramselaar en Sean Klaiber over de Rotterdammers heen.

Utrecht plaatste zich afgelopen woensdag voor de bekerfinale na een 2-0 overwinning op Ajax. Het goede gevoel van dat resultaat werd doorgezet in de Galgenwaard tegen Sparta Rotterdam. De enige die er geen goed gevoel aan overhield was Sean Klaiber. De verdediger pakte een onnodige gele kaart en mist door een schorsing de bekerfinale. Hij was ontroostbaar. Vandaag maakte hij dat voor een deel goed met een prachtig doelpunt van afstand (de 5-0) en meerdere assists.

De 1-0 viel kort voor rust: Bart Ramselaar ramde de bal in het dak van het doel op aangeven van Klaiber. Na de pauze ging het snel: Adrian Dalmau tikte binnen na goed doorzetten van Klaiber, Simon Gustafson scoorde met een wippertje en Ramselaar was met een tegendraadse kopbal goed voor de 4-0, opnieuw na een assist van Klaiber. Scheidsrechter Allard Lindhout stak een stokje voor doelpunt nummer zes, waarna Piroe's treffer voor Sparta wel telde.

Om 14.30 uur wordt er afgetrapt bij Feyenoord-Willem II en Heracles Almelo-RKC Waalwijk. FC Groningen-PSV begint om 16.45 uur. Alle wedstrijden zijn rechtstreeks te beluisteren in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie