appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast
STER Advertentie

Ook Oranjeleeuwinnen hebben tegenwoordig een traditionele nieuwjaarswedstrijd

PRO SHOTS
zaterdag 4 januari 2020 | NOS | Redactie

Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe editie van de traditionele nieuwjaarswedstrijd: die tussen de oud-internationals van Oranje en de Koninklijke HFC in Haarlem.

Tot een paar jaar geleden was het een wedstrijd die alleen werd gespeeld door de mannen. Maar gelegenheids-bondscoach Sjaak Swart heeft er soms een dagtaak aan om genoeg mannen bij elkaar te krijgen. En dat terwijl de oud-internationals van de Oranje-vrouwen juist in de rij staan om mee te mogen doen.

Sinds vorig jaar mogen ze dat ook. Want, mede door het succes van die Oranje-vrouwen wordt het vrouwenvoetbal steeds populairder, en dus was er dit jaar voor de tweede keer ook een nieuwjaarswedstrijd tussen de oud-Oranjeleeuwinnen en Koninklijke HFC Dames 1.

De traditionele nieuwjaarswedstrijd, maar dan in een nieuw jasje

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1