appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

Michael van Praag: 'Voor Van Bommel is dit héél erg zuur'

ANP
maandag 16 december 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

PSV heeft trainer Mark van Bommel ontslagen. Scheidend bondsvoorzitter van de KNVB Michael van Praag had het ontslag niet zien aankomen vanmorgen zei hij in Spraakmakers. "Ik had het niet verwacht. Voor Van Bommel, een jonge, opkomende trainer, is dit heel erg zuur." 

Michael van Praag over ontslag Van Bommel
Reden voor het ontslag is een reeks negatieve resultaten van de club uit Eindhoven. Directeur Toon Gerbrands spreekt van een té groot verval namens de clubleiding van PSV. 

Van Praag, die maandag na elf jaar afscheid neemt als voorzitter van de KNVB, vindt dat trainers over het algemeen te snel ontslagen worden. Maandagochtend werd bekend dat ook Erwin Koeman wordt ontslagen als bondscoach van Oman. "Dit is al de vijfde dit jaar." 

Een trainer ontslaan is het ergste wat er is

Michael van Praag

De oud-voorzitter van Ajax begrijpt dat de clubleiding in Eindhoven iets moest doen. Hij heeft zelf in zijn tijd als directeur trainers ontslagen. "Een trainer ontslaan is het ergste wat er is." 

Volgens Van Praag moeten de omstandigheden heel erg zijn wil je overgaan tot ontslag. "Dat is bij PSV kennelijk het geval." Van Praag roemt het management van clubleider Gerbrands en las dat het de clubleiding niet alleen om de verloren wedstrijden ging, maar ook om de zaken eromheen. 

Niets is groter dan de club

Michael van Praag

Persoonlijk drama 

Het ontslaan van een trainer noemt Van Praag een menselijk drama. "Het is niet zo dat je zomaar iemand op straat zet. Een ontslag is een nare mededeling." Van Praag was naar eigen zeggen erg van slag nadat hij zelf twee trainers de deur moest wijzen. Maar als oud-clubvoorzitter weet Van Praag ook: "niets is groter dan de club."   

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1