PSV verspeelt punten bij Sparta, AZ eenvoudig langs Twente

2. PSV verspeelt punten bij Sparta, AZ eenvoudig langs Twente

[NOS] PSV heeft voor de derde keer op rij in de eredivisie niet weten te winnen. Na de nederlagen tegen FC Utrecht (3-0) en AZ (0-4), speelde PSV zaterdag in Rotterdam met 2-2 gelijk tegen Sparta.

De ploeg van Mark van Bommel heeft nu een achterstand van acht punten op koploper Ajax. Sparta kwam via Ragnar Ache op een 1-0 voorsprong. Michel Sadilek maakte na rust namens PSV gelijk. Twee minuten na na de 1-1 keek PSV alweer tegen een achterstand aan, Mohamed Rayhi scoorde op aangeven van Ache de 2-1.

In blessuretijd redde aanvaller Cody Gakpo ternauwernood een punt voor de Eindhovenaren.

Mark van Bommel: 'Ik kan het niet ontkennen, het is een hele moeilijke fase'

AZ

AZ blijft in het spoor van koploper Ajax. Tegen FC Twente won AZ eenvoudig met 3-0. Al vroeg in de wedstrijd speelden de Alkmaarders tegen tien man. Twente-keeper Joel Drommel kreeg een rode kaart.

Op slag van rust maakte AZ-verdediger Pantelis hatzidiakos de 1-0 voor de thuisploeg. In de tweede helft vergrootte Dani de Wit de voorsprong, Myron Boadu maakte de derde treffer voor AZ.