Feyenoord compleet weggevaagd door Ajax in klassieker

2. Feyenoord compleet weggevaagd door Ajax in klassieker

Ajax heeft revanche genomen op de verloren klassieker van januari, toen het met 6-2 verloor. In de Johan Cruijff ArenA had Feyenoord geen moment iets te zeggen. Bij rust was de 4-0 eindstand al bereikt.

Toen de rook van het vuurwerk nog niet was opgetrokken, lag de eerste bal al in het doel. Ajax zette in de derde minuut een goede aanval op over de linkerkant. Hakim Ziyech stond aan het eind. Kenneth Vermeer raakte de bal nog, maar zag de inzet achter zich in de goal verdwijnen.

Ajax-Feyenoord 1-0.mp3

Vijf minuten later was het Nicolás Tagliafico die aan het eind stond van een goede Amsterdamse aanval. Nog nooit eerder stond Feyenoord in de Klassieker zo snel op een 2-0 achterstand als vandaag.

Ajax-Feyenoord 2-0.mp3

Feyenoord kwam wel wat beter in de wedstrijd, maar het was steeds Ajax dat kansen creëerde. Braziliaans international David Neres brak door en wipte de bal over doelman Vermeer (3-0).

Ajax-Feyenoord 3-0.mp3

Daarmee was het nog niet gedaan in de eerste helft. Donny van de Beek stond op de goede plek om raak te koppen.

Ajax-Feyenoord 4-0.mp3

Tweede helft

In de tweede helft wisselde kans na kans zich af bij de Amsterdammers. Er had een monsterscore kunnen ontstaan, maar de Ajacieden gingen slap met de talrijke mogelijkheden om. Ze vonden het wel best zo. Feyenoord verspeelde nog enkele uitbraken met potentie op klungelige wijze.

Ajax verstevigt met deze zege de leiding in de Eredivisie. Het team van coach Erik ten Hag heeft zes punten voorsprong op achtervolgers PSV, AZ en Vitesse. Feyenoord staat slechts op de twaalfde plaats op de ranglijst.