Heerenveen en Groningen spelen gelijk in tamme 'Derby van het Noorden'

2. Heerenveen en Groningen spelen gelijk in tamme 'Derby van het Noorden'

De 51ste 'Derby van het Noorden' tussen sc Heerenveen en FC Groningen is in 1-1 geƫindigd. Er kwamen twee strafschoppen aan te pas om de eindstand van het overwegend tamme duel te bepalen.

Aanvankelijk had FC Groningen de zaken goed op orde en was het gevaarlijk via Ajdin Hrustic, die zijn schot door doelman Warner Hahn over de lat zag worden getikt.sc Heerenveen, dat vorig weekend AZ met 4-2 had verrast in Den Haag, kreeg een goede kans toen Mitchell van Bergen bij een corner net voorlangs schoot.
Een ongelukkige handsbal van Groningen-verdediger Deyovaisio Zeefuik werd vlak voor rust door de VAR tot een strafschop gepromoveerd, waarna Hicham Faik probleemloos zijn eerste competitietreffer binnenschoot.

Geen penalty

In de tweede helft leek er lang weinig aan de hand voor Heerenveen. Toch deelde FC Groningen wat waarschuwingen uit. Zo leek Mike te Wierik een strafschop te verdienen (vasthouden van Ricardo van Rhijn), maar de VAR zag in de vermeende overtreding geen penalty.
In de 72ste minuut ging de bal echter alsnog op de stip voor de ploeg van trainer Danny Buijs. Sherel Floranus maakte hands, waarna Charlison Benschop zonder aarzelen de bal hoog tegen de touwen schoot.
Zowel Heerenveen als Groningen rook in de slotfase nog aan een doelpunt, Sven Botman kreeg een kans namens Heerenveen en Mohamed El Hankouri namens FC Groningen.Het bleef echter bij 1-1, waardoor de Friezen nu al vijf seizoenen op rij niet van Groningen hebben weten te winnen in het Abe Lenstra Stadion.