appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: 1 op 1
STER Advertentie

Alvarado zet Van Vleuten op een ronde tijdens Superprestige

ANP
zondag 13 oktober 2019 | NOS | NOS Sport

Ceylin Alvarado heeft in Gieten de eerste Superprestige-veldrit van het seizoen gewonnen. De Rotterdamse Corendon-renster soleerde in de Drentse blubber op overtuigende wijze naar haar derde overwinning van het seizoen.

Alvarado, geboren in de Dominicaanse Republiek maar al sinds haar jeugd woonachtig in Nederland, ging al in de eerste ronde aan de haal en werd niet meer teruggezien. De Belgische wereldkampioene Sanne Cant en Yara Kastelijn bleven het dichtst in de buurt. Kastelijn reed nog weg bij Cant, maar die knokte zich terug en ging de Nederlandse in de slotronde nog voorbij.

De Nederlandse praat na afloop met verslaggever Jan-Kees van der Kun:

Reactie Alvarado

Van Vleuten haalt finish niet

Annemiek van Vleuten nam met een brede glimlach ook deel. De wereldkampioene op de weg moest afstappen nadat ze op anderhalve ronde van het einde was gedubbeld. Ze twitterde eerder in de week al dat ze niet in Gieten was om een resultaat te behalen. Het uitstapje naar het veldrijden was alleen bedoeld om plezier te hebben.

Van Vleuten neemt deel aan veldrit in Gieten

Eli Iserbyt wint bij de mannen

De Vlaming Eli Iserbyt was de beste in de mannenwedstrijd. De Nederlander Corné van Kessel eindigde op de derde plaats. Verslaggever Jan-Kees van der Kun sprak na afloop met winnaar Iserbyt:

Eli Iserbyt na zege in Gieten

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1