Sport
NOS

Annemiek van Vleuten wint Vuelta Femenina voor derde keer op rij: ‘Pure reclame voor het vrouwenwielrennen’

foto: Getty
  1. Nieuwschevron right
  2. Annemiek van Vleuten wint Vuelta Femenina voor derde keer op rij: ‘Pure reclame voor het vrouwenwielrennen’

Ze kwam vandaag niet als eerste over de finish, maar Annemiek van Vleuten heeft desondanks de Vuelta Femenina voor de derde keer op rij gewonnen. In het eindklassement was ze uiteindelijk een negental seconden sneller dan Demi Vollering, die de mistige slotetappe op de Lagos de Covadonga won.

Met nog anderhalve kilometer te gaan was het niet meer de vraag of Demi Vollering de mistige slotetappe op haar naam zou zetten, maar of Annemiek van Vleuten haar koppositie in het eindklassement kon verdedigen. De winst van het algehele klassement was nog steeds in zicht voor Van Vleuten, mits ze minder dan 1:11 minuut na Vollering binnenkwam. Door de mist was het lastig in te schatten hoe de wegen liepen.

Na de finish van Vollering (2:43:02) betekende dat dus simpelweg: seconden tellen en wachten op Van Vleuten. "Een mooi gezicht: we kijken naar een soort witte soep, en dan maar afwachten of daar een dame in het rood ineens uit naar voren komt", zei verslaggever Gio Lippens.

"Pure reclame voor het vrouwenwielrennen", is hoe de wielercommentator deze editie van de Vuelta Femenina noemde. Zo kwam Marianne Vos bijvoorbeeld in twee etappes als eerste over de eindstreep. Demi Vollering won twee bergetappes, maar kwam in het eindklassement uiteindelijk dus negen seconden tekort. Lippens: "Soms kan het leven behoorlijk moeilijk zijn."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie