Sport
NOS

Belgisch kampioene Lotte Kopecky de beste in Ronde van Vlaanderen

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Belgisch kampioene Lotte Kopecky de beste in Ronde van Vlaanderen

Lotte Kopecky is de winnares van de vrouweneditie van de Ronde van Vlaanderen. De 26-jarige vrouw in vorm was Annemiek van Vleuten en Chantal van den Broek-Blaak te snel af in de sprint met drie.

De renster van SD Worx had dit voorjaar al indruk gemaakt door onder andere de Strade Bianche te winnen. Met Van den Broek-Blaak had ze een ploeggenoot mee, die voor haar op kop kon rijden.

De vroege vlucht viel op de Oude Kwaremont uit elkaar. Brodie Chapman voerde een tempoversnelling door. De Zwitserse Marlen Reusser, overgestoken van het peloton naar de kopgroep, was de enige die mee kon.

Even later kwamen Van Vleuten en Kopecky samen vooraan te rijden. Van den Broek-Blaak kon later aansluiten. Kopecky beschikte over snellere benen dan Van Vleuten. Zo kwam ze in Oudenaarde als eerste over de meet.

Bij de mannen won Mathieu van der Poel eerder vanmiddag.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie