EONOS

Oranjevrouwen winnen eenvoudig van Rusland

2. Oranjevrouwen winnen eenvoudig van Rusland

De Oranjevrouwen hebben ook hun vierde EK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. Nederland blijft daardoor ongeslagen. In Eindhoven werd Rusland verslagen met 2-0 verslagen.

Bij Nederland ontbraken net als tegen Slovenië een aantal grote namen zoals Lieke Martens, Jackie Groenen en Shanice van de Sanden. Daniëlle van de Donk was er wel gewoon bij en speelde haar honderdste interland. Zij opende de score na twaalf minuten spelen, 1-0.

Jubilaris Daniëlle van de Donk over haar doelpunt

Drie minuten later ontsnapte Nederland aan de gelijkmaker, Marina Federova schoot namens Rusland op de paal. In de 25ste minuut had Sherida Spitse de uitgelezen mogelijkheid om de score voor Nederland te verdubbelen. Zij mocht een penalty nemen omdat Lineth Beerensteyn onderuit was gehaald in het strafschopgebied, maar Spitse faalde.

Tweede helft

Een kwartier na rust zette Vivianne Miedema Oranje op een 2-0 voorsprong. Zij kopte raak uit een voorzet van Liza van der Most. Vrijwel meteen na haar doelpunt barstte Miedema in tranen uit, haar opa overleed afgelopen weekend.

De 2-0 stand bleef op het bord staan, omdat Van de Donk in de slotfase een grote kans liet liggen.