Sport
BNNVARA

'Het WK Paintballen gaat de hele wereld over'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Het WK Paintballen gaat de hele wereld over'

De komende dagen reizen er 1500 schutters af naar Nieuw-Vennep. In de Noord-Hollandse dorp wordt het WK Paintballen georganiseerd. In BVSC bespreken Roelof de Vries en Wouter Bouwman, samen met bondscoach André Koppenaal, de charme van de sport.

Het WK Paintballen is compleet anders dan het spel op een doorsnee vrijgezellenfeest, zo vertelt bondscoach van Nederlands vrouwenteam: André Koppenaal. "Wij schieten met andere wapens dan op de vrijgezellenfeestjes. Doordat wij elektronische markers hebben, kunnen we tien ballen per seconde schieten. Dat is tien keer zo snel als tijdens een recreatief potje."

Het doel tijdens een WK-wedstrijd is het indrukken van de buzzer van de tegenstander, vertelt André Koppenaal. "We spelen vijf tegen vijf op het Wereldkampioenschap. Het doel is om de tegenstander te elimineren en de buzzer in te drukken. Het spel lijkt een beetje op vlaggenroof. De communicatie tijdens de wedstrijd is ook heel belangrijk, je moet soms binnen een fractie van een seconde een beslissing nemen en dus is de juiste tactiek van levensbelang."

Circus in Nieuw-Vennep

Het WK Paintballen gaat de hele wereld over, aldus Koppenaal. "Het is een gekkenhuis op het toernooi. Er komen veel Nederlanders op het toernooi af en de sfeer is erg goed. Veel dames uit het team hebben nog nooit op zo'n circus gespeeld, dit toernooi is heel speciaal voor hun."

"De afgelopen jaren hadden we geen Nederlands team, ik heb toen wat meiden uit de bossen getrokken die in hun vrije tijd aan het paintballen waren. Ik heb ze toen een voorstel gedaan en nu spelen ze hier gewoon op het WK."

WK Paintballen

Meer van B.V.S.C?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie