Sport

Van Veenendaal Keepster van het Jaar, coach Wiegman grijpt naast eretitel

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Veenendaal Keepster van het Jaar, coach Wiegman grijpt naast eretitel

[NOS] Sari van Veenendaal is bij het FIFA-gala in Milaan uitgeroepen tot Keepster van het Jaar. Van Veenendaal dankt haar uitverkiezing aan haar sterke optreden tijdens het wereldkampioenschap voetbal, waar ze met Oranje de finale haalde.

De Nederlandse werd uitgeroepen tot doelvrouw van het toernooi in Frankrijk. Daarvoor pakte ze met Arsenal de landstitel in Engeland.

'Dronken het vliegtuig in?'

"Dit is bijzonder. Het is mooi om individueel geprezen te worden, ook al kan ik niet zonder het team", zei Van Veenendaal. Ze is niet van plan om haar prijs uitgebreid te gaan vieren, omdat Van Veenendaal zich dinsdag alweer op het trainingsveld bij Atlético Madrid moet melden.

"Dronken het vliegtuig in? Nee zo ben ik niet. Nou ja, misschien dat ik er eentje drink", glimlachte Van Veenendaal.

Ze beklom even later opnieuw het podium voor haar plaats in het Elftal van van het Jaar, als enige Nederlandse speelster.

Rapinoe Speelster van het Jaar

Megan Rapinoe won voor het eerst de prijs voor Wereldvoetbalster van het Jaar. De Amerikaanse werd in Frankrijk voor de tweede keer wereldkampioen met de Verenigde Staten.

Ze werd bovendien met ploeggenote Alex Morgan en de Engelse Ellen White WK-topscorer met ieder zes doelpunten.

De meeste stemmen voor beste trainer bij de vrouwen ging naar de Amerikaanse bondscoach Jill Ellis, die Team USA afgelopen zomer naar de wereldtitel loodste. Oranje-bondscoach Sarina Wiegman, die in 2017 de eretitel won, was voor het derde jaar op rij genomineerd.

Ster advertentie
Ster advertentie