Sport
NOS

Oranje na twee goals in verlenging naar finale Nations League

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Oranje na twee goals in verlenging naar finale Nations League

Het Nederlands elftal houdt de hoop levend om voor het eerst sinds 1988 een prijs te winnen. In de halve finale van de Nations League werd Engeland na verlenging met 3-1 verslagen. Zondag treft Oranje gastland Portugal in de eindstrijd.

Vorig jaar maart troffen die beide landen elkaar voor het laatst. In het Zwitserse Genève eindigde de oefeninterland in een verrassende 3-0 overwinning voor Nederland, dat enkele dagen eerder in Amsterdam nog met 1-0 verloor van de Engelsen.

Het waren de eerste twee wedstrijden onder leiding van bondscoach Ronald Koeman, die op dat moment nog niet kon bevroeden dat zijn ploeg nu, ruim een jaar later, de eindzege van de nieuw opgezette Nations League voor het grijpen heeft.

Hoofdrol De Ligt

Het iets sterkere Oranje kreeg na een half uur een domper te verwerken. Matthijs de Ligt ging in de fout, probeerde die te herstellen, maar haalde Marcus Rashford onderuit in de zestien. Diezelfde Rashford benutte het buitenkansje: 0-1.

De Ligt eiste vervolgens wederom de hoofdrol op, dit keer positief. De centrale verdediger kopte twintig minuten voor tijd een hoekschop van Depay bij de eerste paal binnen. Van de Beek had daarna nog de 1-2 op zijn schoen. Zijn poging met links ging echter over.

Verlenging

De verlenging moest uitkomst bieden en daarin besliste Oranje het treffen. Depay stuitte na een fout van John Stones op Pickford. De rebound werd door Promes, via het been van Kyle Walker, binnen gewerkt. Promes maakte er zelfs nog 3-1 van.

Zondag speelt het Nederlands elftal vanaf 20.45 uur de finale tegen gastland Portugal, dat woensdag Zwitserland met 3-1 klopte. Plaats van handeling is dan Porto.

Vanaf 15.00 uur treffen de Zwitsers en de Engelsen elkaar in Guimarães in de strijd om plek drie in de Nations League.

Een terugblik op Nederland-Engeland

Ster advertentie
Ster advertentie