Ajax verzekert zich van 34ste landstitel

2. Ajax verzekert zich van 34ste landstitel

Het feest in Amsterdam mag nu echt losbarsten. In de laatste speelronde van de Eredivisie veroverde Ajax definitief de kampioensschaal. In Doetinchem werd gewonnen van De Graafschap (1-4).

Test clip Walter R1-1

Eigenlijk was afgelopen zondag al zo goed als zeker dat de ploeg van Erik ten Hag het kampioenschap niet meer uit handen kon geven. Nadat PSV punten verloor bij AZ, moest PSV drie punten en dertien doelpunten goedmaken op Ajax. Een onmogelijke taak, bleek ook vandaag.

PSV kwam ook vandaag snel op achterstand. Joey Konings zette Heracles Almelo op een 0-1 voorsprong. De Eindhovenaren wonnen uiteindelijk wel (3-1), maar dat kon de titel voor de Amsterdammers niet voorkomen.

Ajax zelf opende de score in de Achterhoek uit een vrije trap van Lasse Schöne. Nog voor de rust kwamen de Amsterdammers opnieuw op voorsprong. El Jebli deed al snel iets terug, met een mooi schot in de hoek. Nicolas Tagliafico rondde nog voor rust een lange, soepele aanval af voor Ajax, waardoor de ploeg weer op voorsprong kwam.

Topscorer

In de tweede helft deed Dusan Tadic een geslaagde poging (mede-)topscorer van de Eredivisie te worden. Eerst benutte de Serviër een penalty (zijn elfde strafschop van het seizoen) en daarna schoot hij ook de laatste treffer van het seizoen (de 4-1) binnen. Tadic moet de titel delen met PSV'er Luuk de Jong, die vanavond niet tot score kwam. Beide aanvallers hebben uiteindelijk 28 doelpunten gemaakt.