appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

KNVB geeft Ajax lucht en verplaatst 33ste speelronde eredivisie

ANP
donderdag 18 april 2019 | NOS | Redactie

De 33ste speelronde in de eredivisie wordt verplaatst om Ajax lucht te geven in het volle speelschema. Dat betekent dat het programma van zondag 28 april naar woensdag 15 mei verhuist en daarmee tevens de laatste speelronde wordt. De competitieronde op zondag 12 mei blijft gehandhaafd, maar wordt automatisch de 33ste speelronde.

Reden voor de aanpassing is dat er rond 28 april geen alternatief voor De Graafschap-Ajax gevonden kon worden, aangezien Ajax op 30 april tegen Tottenham Hotspur aantreedt in de halve finales van de Champions League.

De negen thuisspelende eredivisieclubs moeten de beslissing van de KNVB nog kortsluiten met de lokale autoriteiten.

Van zondag naar vrijdag: De Graafschap ging niet akkoord

De KNVB stelde in eerste instantie voor om het competitieduel in Doetinchem naar vrijdagavond 26 april te verplaatsen.

De Graafschap vond dat geen goed idee omdat de club anders drie competitieduels in zes dagen had moeten spelen. Ook had De Graafschap de veiligheid in en om het stadion niet kunnen garanderen, omdat het personele problemen zou krijgen door koningsnacht.

Een ander scenario was dat de KNVB de laatste twee eredivisiespeelronden zou verschuiven. De speelronde van 28 april zou naar 12 mei verhuizen en de laatste ronde van 12 naar 19 mei.

Déjà-vu naar 2016

Saillant detail is dat de laatste competitiewedstrijd voor Ajax niet thuis tegen FC Utrecht is, maar uit bij De Graafschap. In 2016 ging het uitgerekend daar mis.

Koploper Ajax speelde destijds op de laatste speeldag met 1-1 gelijk bij De Graafschap, waardoor PSV (3-1 winst bij PEC Zwolle) met de titel aan de haal ging.

Ajax' concurrent voor de titel PSV speelt op de slotdag thuis tegen Heracles Almelo.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1