Sport
EONOS

Feest in de Formule 1: grand prix nummer 1000 komt eraan

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Feest in de Formule 1: grand prix nummer 1000 komt eraan

De prachtige bolides van de Formule 1 rijden dit weekend met slingers in de rondte. De Grand Prix van China van aanstaande zondag is namelijk de 1000ste race in de historie van het wereldkampioenschap.

Althans, zo wordt het gevierd. Er is discussie of het er wel echt 1000 zijn. Hoe dan ook, een mooi moment om in Langs de Lijn En Omstreken eens lekker te babbelen over de koningsklasse in de autosport en haar rijke geschiedenis.

Aangeschoven zijn Louis Dekker, F1-verslaggever van de NOS, en Jeroen Bleekemolen, een van 's lands bekendste autocoureurs en onderdeel van de bekende racefamilie. Zijn vader reed in 1978 ooit een grand prix.

Ook wordt er gebeld met Ben Pon. Hij reed in 1962 in de Formule 1 en is op dit moment de oudste nog levende Nederlandse Formule 1-coureur. Hij volgt de sport nog altijd en is groot fan van Max Verstappen.

Wil je de Grote Prijs van China zondag live op de radio volgen, dan moet je een vroege vogel zijn. De start is om 08.10 uur en is te volgen in het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels.

Ster advertentie
Ster advertentie