PSV verliest koppositie na knotsgek duel met Vitesse

2. PSV verliest koppositie na knotsgek duel met Vitesse

De Eredivisie heeft een nieuwe koploper. Vitesse zorgde ervoor dat de Eindhovenaren nu op doelsaldo achter Ajax staan. Het knotsgekke duel eindigde in 3-3.

Tegen de verhouding in kwam Vitesse op 1-0. Thulani Serero, oud-speler van Ajax, was verantwoordelijk voor de eerste treffer. Uit een penalty tekende Hirving Lozano voor de gelijkmaker. Er was veel discussie over de beslissing om Vitesse aan de overkant geen penalty te geven.

Met Mohammed Ihattaren voor Pereiro ging PSV na rust op jacht naar meer, maar de bezoekers kwamen opnieuw op achterstand. Martin Ødegaard schoot prachtig raak en zorgde opnieuw voor een voorsprong voor de Arnhemmers. Opnieuw was het van korte duur. Luuk de Jong tikte de 2-2 binnen.

In de 83ste minuut scoorde Tim Matavz namens Vitesse. De oud-spits van PSV is pas terug van een zware blessure. Vitesse kon hopen op drie punten, maar vlak voor tijd kwam PSV alsnog terug. Maikel van der Werff maakte in het zestienmetergebied een overtreding en kreeg daarvoor een rode kaart. Lozano scoorde vervolgens voor de tweede keer deze middag een penalty.

PSV kruipt door het oog van de naald.mp3

PSV ging nog op zoek naar een overwinning, maar het mocht niet meer baten. Ajax en PSV hebben nu beide 71 punten. De Amsterdammers hebben wel een beter doelsaldo.