Sport
EONOS

Ten Hag niet radeloos: 'Vorm kan er van de ene op de andere dag weer zijn'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ten Hag niet radeloos: 'Vorm kan er van de ene op de andere dag weer zijn'

De Champions League is uit zijn winterslaap ontwaakt en in de achtste finales van het miljoenenbal neemt Ajax het woensdag op tegen Real Madrid. Toen die ploeg in december uit de koker kwam leek dat helemaal niet zo'n slechte loting voor de Amsterdammers, maar in twee maanden tijd kan er veel veranderen.

Want waar Real Madrid na een slechte periode de weg omhoog heeft ingeslagen, is bij Ajax het goede spel van voor de winterstop ver te zoeken. In vier eredivisiewedstrijden pakte Ajax slechts vier punten. Is trainer Erik ten Hag radeloos? "Nee, je weet dat dit kan gebeuren. Je wil het niet, maar het zijn teleurstellingen waarmee je moet omgaan", zegt hij op de persconferentie een dag voor de wedstrijd.

Ten Hag noemt de prestaties van zijn ploeg de laatste weken wisselvallig. "Soms gaat het goed, zoals tegen VVV-Venlo en in de eerste helft tegen Heerenveen, maar de tweede helft gaat heel slecht. Dan zakken we door de ondergrens. Die wisselvalligheid moet eruit. Daar zijn we mee bezig en dan zullen de prestaties ook beter worden."

Real Madrid kan volgens de oefenmeester de ideale tegenstander zijn om uit het dal te klimmen. "Vorm kan er van de ene op de andere dag weer zijn. Real Madrid is de winnaar van de laatste drie edities, dat daagt natuurlijk uit. We moeten honderd procent zijn, zowel individueel als het team. Alles moet kloppen morgen. Als je met de juiste teamspirit de wedstrijd begint, kun je heel ver komen."

De wedstrijd Ajax - Real Madrid is woensdagavond live te volgen in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Voorbeschouwing op Ajax - Real Madrid

Ster advertentie
Ster advertentie