Sport
NOS

'PSV-coach Bosz overdrijft door zijn spelers na één nederlaag hautain en arrogant te noemen'

  1. Nieuwschevron right
  2. 'PSV-coach Bosz overdrijft door zijn spelers na één nederlaag hautain en arrogant te noemen'

Het heeft 33 weken geduurd, maar de eerste nederlaag in de eredivisie van koploper PSV is een feit. De ploeg van trainer Peter Bosz verloor zaterdag met 3-1 bij NEC, dat op een keurige zesde plaats van de ranglijst staat. "Hautain" en "arrogant", noemde Bosz zijn spelers na afloop. De 60-jarige trainer overdrijft, betoogt Hugo Borst met zijn Stelling van deze week. "Dat zijn akelige diskwalificaties."

Hugo Borst wist niet wat hij hoorde na de scherpe kritiek van de PSV-coach. "Volgens mij is het zo dat zelfs heel goede elftallen een keertje verliezen", zegt Borst sarcastisch, "zeker omdat het bij NEC hartstikke goed draait. Ik had niet de indruk dat het te maken had met een verkeerde spelopvatting."

Akelige diskwalificaties

Hautain, arrogant. Het zijn "akelige diskwalificaties", aldus Borst. "Dat zeg je niet over je spelers, zeker niet na één nederlaag in de eredivisie." In plaats daarvan, gaat hij verder, had de coach concreet moeten illustreren wat hij het probleem vond. De kans is groot dat het aan iets anders lag, wil Borst maar zeggen.

Quote

'Hautain' en 'arrogant' zijn akelige diskwalificaties

Hugo Borst over de scherpe kritiek van PSV-coach Peter Bosz na de nederlaag bij NEC

Opvallend is dat Bosz na de vorige nederlaag (tegen Borussia Dortmund, achtste finale van de Champions League), zijn ploeg juist spaarde. De trainer was toen vooral kritisch op zichzelf. Het schortte aan een goede positionering van zijn spelers, was de conclusie destijds. "Ik hoop dat we de selectie bij elkaar kunnen houden", zei de coach. Het is de vraag of Bosz dat met de scherpe kritiek van zaterdag heeft gedaan.

Wat vinden de luisteraars?

Luisteraars kunnen hun mening delen via de NPO Radio 1-app. Annette is het eens met de stelling. "Onzin-praat", schrijft ze. "Het wordt tijd dat hij in de spiegel kijkt en zijn eigen gedrag tijdens een wedstrijd onder de loep neemt. Zeurpiet." Ook Ruben kan zich vinden in de Stelling. "Je wil de spelers scherp houden, daarvoor moet je kritisch zijn." Hij voegt toe: "Maar je mag ook best respect hebben voor wat ze tot nu toe hebben bereikt. Een mindere dag kan er altijd tussen zitten."

Eric vindt juist niet dat Bosz overdrijft. "Hij is de enige die het kan/mag zeggen. Hij is de enige die de spelers dagelijks meemaakt en kent." Ook Bouke vindt dat Bosz gelijk heeft. "Hij is een perfectionist en hij heeft zich gewoon geërgerd aan de instelling van zijn ploeg. Die dachten vanzelf wel even te gaan winnen."

Niels voorziet dat PSV na een bijna vlekkeloos seizoen een mindere periode tegemoet gaat. "Dit verlies is het begin van het einde", schrijft hij. "PSV gaat als nummer twee in de competitie eindigen. De typische Bosz-dip." Daarmee doelt hij op het imago van de coach - goed beginnen aan een seizoen, om vervolgens zonder prijs te eindigen.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie