appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast
STER Advertentie

Bijna 24.000 euro voor De Kogel: 'Nu kan ik weer naar de toekomst kijken'

Proshots
maandag 11 februari 2019 | NOS | NOS redactie

Door een auto-ongeluk vorig jaar zomer op Malta kan Leon de Kogel nooit meer op professioneel niveau voetballen. Daar komt bij dat de oud-speler van onder meer FC Utrecht en Go Ahead Eagles de ziektekosten uit eigen zak moest betalen, waardoor de spaarpot op is. Maandagavond ontving De Kogel een cheque van bijna 24.000 euro. 

'Nu kan ik weer naar de toekomst kijken'

Langs de Lijn En Omstreken

De wedstrijd Jong Utrecht - Go Ahead Eagles, twee van zijn oude clubs, stond in het teken van De Kogel. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de ex-spits, ondersteund door krukken, in het zonnetje gezet. Uit handen van Utrecht-aanvoerder Willem Janssen ontving hij een lijst met daarin shirts van zijn beide oud-werkgevers.

"Iedereen enorm bedank voor de steun, ik houd van jullie", riep De Kogel naar de supporters, waarna een staande ovatie volgde. Tegen NOS Langs de Lijn: "De woorden naar mij, van supporters en medewerkers van beide clubs, die kwamen echt binnen. Ik ben trots op wat ik gepresteerd heb."

Voor De Kogel komt het geldbedrag als "een steuntje in de rug". Daarmee kan hij een deel van de medische kosten van het ziekenhuis op Malta en de terugvlucht naar Nederland terugbetalen. "Nu kan ik weer naar de toekomst kijken", klinkt het optimistisch.

De Kogel is onder meer voornemens om als jeugdtrainer aan de slag te gaan bij zijn oude amateurvereniging SV Houten. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1